NAV-skandalen

Ap krever fakta på bordet om Nav-skandalen

Det har åpenbart sviktet på flere fronter når folk urettmessig er dømt til fengsel og fratatt ytelser, sier Rigmor Aasrud (Ap) om Nav-skandalen.

Arbeidslivspolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap) sier Stortinget vil vurdere «nødvendige skritt» etter at det er blitt kjent at 48 personer feilaktig er dømt for trygdesvindel. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arbeidslivspolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap) sier Stortinget vil vurdere «nødvendige skritt» etter at det er blitt kjent at 48 personer feilaktig er dømt for trygdesvindel. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Her må alle fakta på bordet og en skikkelig opprydding må på plass snarest. Derfor imøteser vi den eksterne gjennomgangen og statsrådens redegjørelse for situasjonen i Stortinget. Vi vil vurdere nødvendige skritt fra Stortingets side etter redegjørelsen, sier Aasrud, som er arbeidslivspolitisk talsperson.

Hun påpeker at Navs feiltolkning av reglene har hatt store konsekvenser for dem som er blitt rammet, og deres familier.

– Dette skal ikke kunne skje. Her har det åpenbart sviktet på flere fronter. I en rettsstat skal du være trygg på at du ikke blir dømt og havner i fengsel hvis du ikke har gjort noe galt, sier hun.

Rundt 2.400 saker eller personer har fått en tilbakekrevingssak som kan være feil, ifølge Nav. Minst 48 uriktige dommer for trygdebedrageri er avsagt, og 36 av disse omfatter ubetinget fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer