NAV-skandalen

Ap krever fakta på bordet om Nav-skandalen

Det har åpenbart sviktet på flere fronter når folk urettmessig er dømt til fengsel og fratatt ytelser, sier Rigmor Aasrud (Ap) om Nav-skandalen.

Arbeidslivspolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap) sier Stortinget vil vurdere «nødvendige skritt» etter at det er blitt kjent at 48 personer feilaktig er dømt for trygdesvindel. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arbeidslivspolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap) sier Stortinget vil vurdere «nødvendige skritt» etter at det er blitt kjent at 48 personer feilaktig er dømt for trygdesvindel. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Her må alle fakta på bordet og en skikkelig opprydding må på plass snarest. Derfor imøteser vi den eksterne gjennomgangen og statsrådens redegjørelse for situasjonen i Stortinget. Vi vil vurdere nødvendige skritt fra Stortingets side etter redegjørelsen, sier Aasrud, som er arbeidslivspolitisk talsperson.

Hun påpeker at Navs feiltolkning av reglene har hatt store konsekvenser for dem som er blitt rammet, og deres familier.

– Dette skal ikke kunne skje. Her har det åpenbart sviktet på flere fronter. I en rettsstat skal du være trygg på at du ikke blir dømt og havner i fengsel hvis du ikke har gjort noe galt, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer