AP: Granat drepte gutt som spilte fotball i Mariupol

En gutt ble drept og to andre kritisk såret da en granat slo ned mens de spilte fotball i havnebyen Mariupol sør i Ukraina, melder nyhetsbyrået AP.

Publisert

– Tre gutter som ble såret av en tilsynelatende russisk granat mens de lekte, ble brakt til et sykehus i den beleirede havnebyen Mariupol. En av guttene hadde mistet beina og døde kort tid etter ankomst. De to andre ble operert og deretter innlagt på intensivavdelingen, opplyser en AP-journalist på stedet.

Alle guttene var født i 2006, det vil si at de er 15 eller 16 år. De spilte fotball i nærheten av skole nummer 29 i Mariupol da granaten rammet, opplyser pårørende til AP. En kvinne som ble rammet i det samme angrepet, fikk alvorlige skader i ansiktet. Hun ble også brakt til sykehus.

Angrepet er ett av flere som har krevd sivile liv i Ukraina det siste døgnet. Ifølge ukrainske nødetater har rundt 2.000 sivile blitt drept siden krigen startet torsdag morgen i forrige uke. Tallet er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

AP sender hver dag ut en oversikt over hendelser som nyhetsbyråets egne journalister har vært vitne, opplysninger som dermed er bekreftet av uavhengige kilder.

Nyhetsbyrået melder også om russiske granatangrep mot sivile mål i Ukrainas nest største by Kharkiv. I en video som AP bekrefter er ekte, ser man eksplosjoner i ett av byens boligstrøk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer