Antall innlagte på sykehus øker igjen

Mandag var 328 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 21 pasienter fra dagen før.

En sykepleier bringer en ny oksygenflasker til en lungepasient på Ahus på Lørenskog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
En sykepleier bringer en ny oksygenflasker til en lungepasient på Ahus på Lørenskog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Søndag var det 307 innlagte, 24 flere enn dagen før, så økningen har vært betydelig de siste to dagene.

85 av pasientene får respiratorbehandling, og 124 ligger på intensivavdeling.

Det er to flere på respirator og tre flere på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

227 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 60 er innlagt i Helse vest, 22 er innlagt i Helse nord, og 19 er innlagt i Helse Midt-Norge.

88 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, 21 er innlagt hos Helse vest, åtte er innlagt hos Helse nord, og sju er innlagt hos Helse Midt-Norge.

Rekorden i antallet innlagte ble satt 17. desember med 383 pasienter.

Siden februar i fjor har 374.337 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

TABBE: Under en pressekonferanse oppfordrer New Zealands coronaminister innbyggerne om å følge tiltak når de er ute og «sprer beina». Video: New Zealand ministry of health / Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer