Antall innlagt med covid-19 tredoblet siden juni

Nye sykehusinnleggelser som følge av covid-19 er ennå på et lavt nivå, men Folkehelseinstituttet ser en økning. Sykehus og kommuner må vente flere framover.

Smittevernrådene er ennå å holde seg hjemme når man blir syk med luftveissymptomer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Smittevernrådene er ennå å holde seg hjemme når man blir syk med luftveissymptomer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Folkehelseinstituttet leverte torsdag oppdatert status for covid-19 og andre luftveisinfeksjoner i befolkningen.

Siden begynnelsen juli har det vært en liten, men gradvis økning i antall nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19. I uke 26 var det 45, mens antallet var 138 i uke 33. Av disse var henholdsvis 24 og 55 innlagt primært på grunn av covid-19.

– Det er fortsatt lite sykdom som følge av covid-19 og andre luftveisinfeksjoner i befolkningen. De siste ukene har det vært en svakt økende trend, skriver FHI i oppdateringen.

FHI skriver videre at sykehusene og kommunene må være forberedt på at innleggelser med covid-19 kan øke utover høsten.

Smittevernrådene er ennå å holde seg hjemme når man blir syk med luftveissymptomer. Dersom man likevel må oppsøke lokaler hvor det er mange eller besøke risikogrupper innendørs, bør man benytte munnbind.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer