Antall fornærmede etter Oslo-skytingen oppjusteres

Politiet oppjusterer antall fornærmede etter Oslo-skytingen til 98 personer. Samtidig venter de på svar angående avhør av siktede.

Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt sier at politiet har oppjustert antall fornærmede etter skytingen i Oslo 25. juni. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB
Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt sier at politiet har oppjustert antall fornærmede etter skytingen i Oslo 25. juni. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Etterforskerne jobber med å skille ut hvem som kan regnes som fornærmede og vitner i saken.

– Vi går særlig igjennom vitneavhør og sammenholder det med informasjon fra krimtekniske undersøkelser og videoovervåking for å vurdere om personene er fornærmet eller vitner i saken, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt til NTB.

98 personer står nå som fornærmede i saken, og politiet venter at tallet vil stige ytterligere.

– Det er et stort antall mennesker som var tett på handlingen og som er sterkt berørt av det som skjedde, sier Myrold.

Stadig flere vitneavhør

Det er en drøy måned siden to personer ble skutt og drept utenfor flere barer i Oslo sentrum, blant annet London pub. Flere titalls personer ble såret.

Politiet har gjennomført 413 vitneavhør i saken. Det er 70 avhør som er under arbeid, og flere er ennå ikke påbegynt, forklarer Myrold.

– Vi er fremdeles i en tidlig fase av etterforskningen, og det er viktig for oss å innhente så mye informasjon som mulig.

Vil avhøre siktede

Draps- og terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker. Denne uken skal han etter planen undersøkes av sakkyndige, noe han har samtykket til.

Men han har ennå ikke villet snakke med politiet. Mandag sendte politiet en forespørsel til Matapours forsvarere i håp om å kunne gjennomføre et avhør, men de har ennå ikke fått svar.

– Politiet står klare til avhør når han måtte ønske det, sier Myrold, som forklarer at politiet har gode rutiner på plass for tilfeller når siktede ikke ønsker å forklare seg.

– Når noen nekter å avgi forklaring, så må man gjennomføre enda flere vitneavhør, hvor man spør personer i siktedes omgangskrets om informasjon. Men så har det jo en annen side, at siktede ikke får mulighet til å fortelle hvor man kan finne bevis som taler hans sak, sier Myrold.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer