Antall coronainnleggelser øker, men færre legges inn på intensiven

Antall coronainnleggelser øker, men færre trenger intensivbehandling. De som legges inn nå, blir mindre syke og er innlagt kortere enn for to måneder siden.

Blant coronapasientene som legges inn på sykehus nå, er det færre som trenger intensivbehandling enn for to måneder siden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Blant coronapasientene som legges inn på sykehus nå, er det færre som trenger intensivbehandling enn for to måneder siden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Forklaringen er omikron, skriver Aftenposten og viser til Helsedirektoratets statistikk over innlagte.

Mandag fikk 45 coronapasienter intensivbehandling på norske sykehus, det laveste antallet siden 4. november. Rundt halvparten av coronapasientene på norske sykehus legges inn av andre årsaker enn coronasmitten, viser tall fra 10. til 30. januar som Aftenposten har hentet fra Folkehelseinstituttet.

– De som legges inn med corona nå, har ikke den klassiske lungebetennelsen. Mange har en kronisk sykdom som forverres, sier Trond Brunn, overlege ved Haukeland universitetssjukehus.

Eksempler på dette er lungesykdom, hjertesvikt, nyresvikt og diabetes.

Ingen med bekreftet omikronsmitte er blitt lagt inn på intensivavdelingen ved Haukeland.

De fleste coronapasienter som legges inn, ser ut til å klare seg med bare noen dagers behandling før de kan skrives ut igjen, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Også blant de eldste er det en mye mindre andel som blir alvorlig syk av omikron, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer