Ansatte i Leger Uten Grenser drept i Tigray

To etiopiske og en spansk ansatt i Leger Uten Grenser (MSF) er drept i Tigray-provinsen i Etiopia, opplyser organisasjonen.

Publisert

Leger Uten Grenser skriver at de tre var på reise i området torsdag ettermiddag, da organisasjonen mistet kontakten med dem. Fredag morgen ble kjøretøyet deres funnet tomt, og de tre ble funnet livløse like ved, heter det videre.

– Ingen ord kan beskrive vårt sorg, sjokk og raseri over dette grusomme angrepet, skriver MSF.

– Jeg fordømmer drapet på tre MSF-ansatte i Tigray i Etiopia. Jeg gir mine ektefølte kondolanser til deres familier og kolleger, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en uttalelse.

Det er uklart hvordan de tre ble drept. Det etiopiske militæret antyder i en uttalelse at det var opprørere fra Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) som bortførte og drepte hjelpearbeiderne. Det er vanskelig å verifisere informasjon fra regionen.

Den etiopiske sentralregjeringen i Addis Abeba innledet en militæroffensiv mot TPLF i november. Offensiven kom etter årevis med spenning mellom TPLF, som hadde kontroll i regionen, og regjeringen.

Siden har både styrker fra nabolandet Eritrea og andre militser blitt involvert i konflikten. Hundretusenvis av mennesker i Tigray er avhengige av nødhjelp, men nødhjelpsorganisasjoner har slitt med å få tilgang til regionen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer