Ansatt ved skipsverft på Sunnmøre døde av tuberkulose

Onsdag i forrige uke ble en ansatt ved verftet Vard Søviknes i Haram kommune funnet død. Den ansatte døde av tuberkulose, skriver Sunnmørsposten.

Publisert

Kommunikasjonsansvarlig Hege Akselvoll i Vard opplyser til avisa at den ansatte, som var nyankommet ved bedriften i Møre og Romsdal, ble rutinemessig obdusert.

Fredag fikk selskapet beskjed om at tuberkulose var årsaken til dødsfallet.

– Personen var helt nyankommet til vår lokasjon og det var svært begrenset eksponeringstid, eksponeringsflate og antall personer arbeideren var i kontakt med. Dermed anser smittevernsleger vi er i kontakt med, smitterisikoen som liten, sier hun.

Selskapet har informert de ansatte om tuberkulosedødsfallet og har tett kontakt med kommuneoverlege og smittevernansvarlig i kommunen.

Tuberkulose forårsakes av bakterier og kan forekomme i flere av kroppens organer. Det er kun tuberkulose i lungene som er smittsomt. Den smitter gjennom hoste. Siden 2016 har det blitt registrert under 300 tilfeller årlig i Norge.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.