Ansatt ved skipsverft på Sunnmøre døde av tuberkulose

Onsdag i forrige uke ble en ansatt ved verftet Vard Søviknes i Haram kommune funnet død. Den ansatte døde av tuberkulose, skriver Sunnmørsposten.

Publisert

Kommunikasjonsansvarlig Hege Akselvoll i Vard opplyser til avisa at den ansatte, som var nyankommet ved bedriften i Møre og Romsdal, ble rutinemessig obdusert.

Fredag fikk selskapet beskjed om at tuberkulose var årsaken til dødsfallet.

– Personen var helt nyankommet til vår lokasjon og det var svært begrenset eksponeringstid, eksponeringsflate og antall personer arbeideren var i kontakt med. Dermed anser smittevernsleger vi er i kontakt med, smitterisikoen som liten, sier hun.

Selskapet har informert de ansatte om tuberkulosedødsfallet og har tett kontakt med kommuneoverlege og smittevernansvarlig i kommunen.

Tuberkulose forårsakes av bakterier og kan forekomme i flere av kroppens organer. Det er kun tuberkulose i lungene som er smittsomt. Den smitter gjennom hoste. Siden 2016 har det blitt registrert under 300 tilfeller årlig i Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer