Ansatt begynte plutselig å skyte i Walmart-butikk - seks drept

Seks mennesker ble skutt og drept i en Walmart-butikk i USA tirsdag. Gjerningsmannen var en ansatt, som etter drapene tok sitt eget liv, ifølge politiet.

Seks personer ble drept da en gjerningsmann åpnet ild på en Walmart-butikk i Virginia kun to dager før Thanksgiving. Gjerningsmannen var ifølge politiet en ansatt ved butikken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Seks personer ble drept da en gjerningsmann åpnet ild på en Walmart-butikk i Virginia kun to dager før Thanksgiving. Gjerningsmannen var ifølge politiet en ansatt ved butikken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hendelsen fant sted i Chesapeake i delstaten Virginia tirsdag kveld, bare et par dager før helligdagen Thanksgiving.

Det var mange mennesker i butikken da gjerningsmannen åpnet ild. Politiet rykket ut til stedet da de ble varslet om skytingen.

Skytingen skal ha stanset omtrent da politiet ankom stedet. De fant en rekke drepte og skadde inne i butikken.

Politibiler ved Walmart-butikken i Virginia tirsdag kveld. Foto: WAVY-TV 10 / AP / NTB
Politibiler ved Walmart-butikken i Virginia tirsdag kveld. Foto: WAVY-TV 10 / AP / NTB Vis mer

Politiet opplyste onsdag at gjerningsmannen var en ansatt. Han var teamleder ved butikken på natten, og hadde vært ansatt hos Walmart siden 2010.

USAs president Joe Biden har fordømt masseskytingen, og omtaler hendelsen som en meningsløs voldshandling.

TV-stasjonen ABC har snakket med en ansatt som forteller at sjefen hennes plutselig kom inn på et pauserom og åpnet ild, uten å si et ord. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Politiet har ikke bekreftet om alle ofrene for skytingen var ansatte, men flere av dem ble funnet på pauserommet i butikken.

I delstaten Colorado ble fem mennesker drept og 18 såret i helgen på en nattklubb for homofile og andre skeive. Den antatte gjerningsmannen her er siktet for drap og hatkriminalitet.

(©NTB)

Mer om