Anonym Nav-ansatt med kraftig oppgjør i ny bok

- Nav skylder på brukerne, men har ofte mye av skylden selv.

(upublisert) Opprettet
Boka heter i Nav fra innsiden og er skrevet under pseudonymet David Frimanm skriver Dagbladet i sin papirutgave i dag. Avisa har fått verifisert at forfatteren jobber i Nav. I boka kommer den anonyme Nav-ansatte med kraftig kritikk av sine kolleger - både saksbehandlere og ledelsen i etaten. Blant påstandene er: - Nav-ansatte tør ikke kritisere sine ledere. - Nav gjør mange brukere sykere. - Saksbehandlere bør gjøres ansvarlige for sine saksbehandlingsfeil. - Nav skylder på brukerne, men har ofte mye av skylden selv.

Nav: - Nesten umulig å kommentere

Tjenestedirektør i Nav, Bjørn Gudbjørgsrud, uttaler til Dagbladet at han ikke kjenner seg igjen i bildet som tegnes i boka. - Det er nesten umulig for meg å kommentere en anonym persons påstander, fordi kritikken er veldig generell, sier tjenestedirektøren.

«Dumskapens system»

Det er ikke første gang Nav-systemet kritiseres fra innsiden. SOL har samlet noen eksempler: - I fjor gikk Heidi Follett til topps i NRK Ytrings kronikkkonkurranse med kronikken Dumskapens system. - I februar i år skrev en anonym Nav-ansatt et kritisk innlegg om IT-problemene i etaten på Digi.no. Nav svarte den anonyme ansatte i et innlegg på samme nettsted. - I 2011 gikk hovedtillitsvalgt i Nav hardt ut på NRK og kritiserte egne arbeidsmetoder. De ansatte mente at langt flere kunne vært i arbeid om de jobbet annerledes.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.