Annonse

Anonym Nav-ansatt med kraftig oppgjør i ny bok

- Nav skylder på brukerne, men har ofte mye av skylden selv.

Boka heter i Nav fra innsiden og er skrevet under pseudonymet David Frimanm skriver Dagbladet i sin papirutgave i dag. Avisa har fått verifisert at forfatteren jobber i Nav. I boka kommer den anonyme Nav-ansatte med kraftig kritikk av sine kolleger - både saksbehandlere og ledelsen i etaten. Blant påstandene er: - Nav-ansatte tør ikke kritisere sine ledere. - Nav gjør mange brukere sykere. - Saksbehandlere bør gjøres ansvarlige for sine saksbehandlingsfeil. - Nav skylder på brukerne, men har ofte mye av skylden selv.

Nav: - Nesten umulig å kommentere

Tjenestedirektør i Nav, Bjørn Gudbjørgsrud, uttaler til Dagbladet at han ikke kjenner seg igjen i bildet som tegnes i boka. - Det er nesten umulig for meg å kommentere en anonym persons påstander, fordi kritikken er veldig generell, sier tjenestedirektøren.

«Dumskapens system»

Det er ikke første gang Nav-systemet kritiseres fra innsiden. SOL har samlet noen eksempler: - I fjor gikk Heidi Follett til topps i NRK Ytrings kronikkkonkurranse med kronikken Dumskapens system. - I februar i år skrev en anonym Nav-ansatt et kritisk innlegg om IT-problemene i etaten på Digi.no. Nav svarte den anonyme ansatte i et innlegg på samme nettsted. - I 2011 gikk hovedtillitsvalgt i Nav hardt ut på NRK og kritiserte egne arbeidsmetoder. De ansatte mente at langt flere kunne vært i arbeid om de jobbet annerledes.