Anne Lindboe går på dagen som direktør i Private Barnehagers Landsforbund

Anne Lindboe går mandag av som administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund. I en pressemelding sier Lindboe at hun vil søke nye utfordringer.

Barneombud Anne Lindboe kommenterer barneminister Solveig Horne ( i bakgrunnen) og regjeringens fosterhjemsmelding fredag ettermiddag i Oslo. Stortingsmelding nr 17 - Trygghet og omsorg - Fosterhjem til barns beste.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Barneombud Anne Lindboe kommenterer barneminister Solveig Horne ( i bakgrunnen) og regjeringens fosterhjemsmelding fredag ettermiddag i Oslo. Stortingsmelding nr 17 - Trygghet og omsorg - Fosterhjem til barns beste.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har vært en stor ære å få jobbe for alle de flotte og viktige medlemsbarnehagene i PBL. Men nå er tiden kommet for å gå videre og søke nye utfordringer, sier Anne Lindboe i en pressemelding fra Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

Hun orienterte mandag de ansatte i forbundet på et allmøte om at hun går av. Hun har siste arbeidsdag mandag.

Lindboe oppgir ikke noen annen grunn til at hun går av umiddelbart enn at «nå er tiden kommet for å gå videre og søke nye utfordringer.».

Tidligere Barneombud

PBL-styret har konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør. Schjelderup har jobbet i PBL siden 2001 og kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør.

Lindboe var Barneombud fra 2012 til 2018. Hun har som PBL-direktør deltatt i flere offentlige debatter om barnehager. I november frontet hun en omstridt protestaksjon.

Da ville PBL stenge over 2.000 private barnehager tidligere på dagen enn vanlig i protest mot regjeringens budsjettkutt.

– Regjeringen fjerner opp mot 400 millioner kroner fra private barnehager neste år. Det skjer mens vi har en situasjon der en av tre barnehager allerede drifter i minus, sa Lindboe til NRK i november.

– Satt spor etter seg

PBLs styreleder Eirik Husby deltok også på møtet for de ansatte mandag.

– Anne har virkelig satt spor etter seg i PBL. Sammen med resten av administrasjonen har hun utrettet store og viktige ting for medlemsbarnehagene. Hun har ledet PBL gjennom en god og nødvendig utvikling, satt i gang viktige prosjekter og sikret viktige politiske gjennomslag for medlemsbarnehagene våre, sier Husby.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer