Ann Helen Karlsens drapsmann pågrepet på ny

50-åringen som i 2010 ble dømt til 15 års forvaring for drapet på Ann Helen Karlsen (35) i Tananger, risikerer nå å bli gjeninnsatt i fengsel.

En mann er dømt for drap på Ann-Helen Karlsen. (Foto: Privat, Politiet / SCANPIX)
En mann er dømt for drap på Ann-Helen Karlsen. (Foto: Privat, Politiet / SCANPIX) Vis mer
Publisert

50-åringen ble løslatt i 2019. Da hadde han sonet minstetiden på ti år i forvaringsdommen han fikk i 2010 for drapet på Ann Helen Karlsen. Mannen ble pågrepet i september i år og har sittet i varetekt siden, skriver Stavanger Aftenblad.

Årsaken til at han nå risikerer å bli gjeninnsatt er at han skal ha brutt flere av vilkårene i prøveløslatelsen. Det fremgår i tiltalen tatt ut av statsadvokat Arvid Malde.

Mannen skal blant annet ha brutt plikten om å holde seg rusfri. Han har ei heller overholdt vilkåret om å oppholde seg i egen bolig mellom klokka 23 og 6.

Domfeltes forsvarer, advokat Anders Westeng, sier til avisa at hans klient erkjenner vilkårsbrudd.

– Vilkårsbruddene gjelder innetid, edruelighet og for ikke å ha møtt opp til avtaler. Min klient gjør gjeldende at disse vilkårsbruddene ikke er alvorlige nok for å danne grunnlag for gjeninnsettelse, sier Westeng.

Det gjenstår fire år av forvaringsdommen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer