Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren

Broren til mannen (41) som er siktet for å ha drept sine foreldre på Sotra i juni, anmelder Helse Bergen for at de skrev ut den psykisk syke mannen.

Et eldre ektepar ble 27. juni funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Sønnen er siktet for drapene. Foto: Richard Halland / NTB scanpix
Et eldre ektepar ble 27. juni funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Sønnen er siktet for drapene. Foto: Richard Halland / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Han slet lenge psykisk, gikk inn og ut av psykiatrien i hvert fall de siste ti årene. Men vi har alltid hatt et godt forhold. Det var også et veldig godt forhold mellom min bror og foreldrene våre, sier Mats Ormehaug til Bergens Tidende.

27. juni i år ble foreldrene hans, Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67), funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Broren til Mats ble pågrepet på stedet etter å ha forklart for politiet at han tok livet av foreldrene sine.

I en undersøkelse gjort tre dager etter pågripelsen heter det at siktede kan ha vært psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig ved gjerningsøyeblikket.

Mannen var innlagt ved Sandviken kun tre dager før drapene. Han ønsket selv å bli utskrevet, mens legene mente at vilkårene for tvangsinnleggelse fortsatt var til stede, skriver BT. Så opphevet kontrollkommisjon for Sandviken vedtaket om tvang, slik at pasienten kunne skrives ut.

Denne uken har Mats Ormehaug tatt ut en anmeldelse av Helse Bergen, hvor han mener det har skjedd markante avvik i forsvarlighetskravet ved helsehjelp. Foreldrenes søsken stiller seg bak anmeldelsen.

– Jeg vil gjøre mitt for å bidra til at noe sånt ikke skjer igjen. Og jeg gjør det på vegne av mine foreldre, som ikke lenger kan tale sin egen sak, sier Ormehaug.

Helse Bergen ønsker ikke å kommentere den konkrete saken, men fagsjef i psykisk helsevern, Leif Erik Rønneberg Hauge, sier på generelt grunnlag at de har tillit til de vurderinger som blir gjort i kommisjonen.

Helsetilsynet har åpnet tilsynssak mot Helse Bergen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer