Anklages for å ha misbrukt lagvenninnens bankkort i Norge

Det er uro i det franske skiskyttermiljøet. Regjerende verdenscupvinner Julia Simon beskyldes for å ha svindlet OL-mester Justine Braisaz-Bouchet.

Julia Simon avbildet under den norske sesongåpningen på Sjusjøen i 2021. Foto: Geir Olsen / NTB
Julia Simon avbildet under den norske sesongåpningen på Sjusjøen i 2021. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Saken omtales av både L'Equipe og RMC Sport. Anklagene går ut på at Simon skal ha brukt lagvenninnens kredittkort til å kjøpe varer på nettet til verdi på mellom 1000 og 2000 euro.

Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs. Ifølge rapportene skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i Sandnes i august i fjor.

Selv benekter Simon innholdet i beskyldningene.

– Julia Simons posisjon er klar. Hun bestrider anklagene, sier 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, ifølge L'Équipe.

Neste gang burde skiløperen gjøre en vurdering før han hopper i det. Video: Eirik Mysen, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen.

– Vi har ikke virkemidler til å finne ut av hva som er sant i denne saken. Vi har ingen rettslig myndighet til å etterforske, sier den franske skipresidenten Fabien Saguez, ifølge avisen Le Dauphiné.

Simon deltar ikke på det franske skiskytterlandslagets treningsleir, som for tiden er lagt til Prémanon. Den offisielle forklaringen er at hun er borte av «personlige årsaker».

TV 2 omtalte saken først i Norge.

(©NTB)

Stafett er stafett sa Jon Herwig Carlsen, og han hadde rett. Video: Sports Eye Kenya, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer