Anklager Russland for «galskap» etter nytt angrep

President Volodymyr Zelenskyj anklager Moskva for «galskap» etter at en tank med salpetersyre på en kjemikaliefabrikk eksploderte i et russisk angrep.

Ukrainas president, her avbildet under et besøk i Kharkiv-regionen i slutten av mai, beskriver det antatte russiske angrepet mot et kjemikalieanlegg i Sievjerodonetsk som galskap. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB
Ukrainas president, her avbildet under et besøk i Kharkiv-regionen i slutten av mai, beskriver det antatte russiske angrepet mot et kjemikalieanlegg i Sievjerodonetsk som galskap. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB Vis mer
Publisert

President Volodymyr Zelenskyj anklager Moskva for «galskap» etter at en tank med salpetersyre på en kjemikaliefabrikk eksploderte i et russisk angrep.

– Gitt omfanget av storskala kjemikalieproduksjon i Sievjerodonetsk, er den russiske hærens angrep med blant annet blinde luftangrep, ren galskap, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

– Men på den 97. dagen av krigen, er det ikke lenger noen overraskelse at det for det russiske militæret, russiske militærledere og russiske soldater, er absolutt akseptabelt med galskap, sier han videre.

Ifølge ukrainske myndigheter eksploderte tanken i et russisk luftangrep tirsdag. Russiskstøttede separatister har på sin side hevdet at det dreide seg om en eksplosjon på territorium som kontrolleres av ukrainske styrker.

Luhansk-regionens ukrainske guvernør Serhij Hajdaj la ut bilder på Telegram-kontoen sin der man kunne se en stor røyksky stige til værs. Han ba folk om ikke å forlate bomberommene.

– Salpetersyre er farlig hvis det inhaleres, svelges eller kommer i kontakt med huden, sa Hajdaj.

Russiske styrker skal ha klart å ta kontroll over mer enn halvparten av industribyen Sievjerodonetsk tirsdag.

(NTB)

KNEKT: Brua ved Kvænangen i Troms har delvis sviktet og er ikke kjørbar. Video: Tipser Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer