Kristoffersens sponsorstrid

Anker ikke og inngår landslagsavtale med skiforbundet

Alpinstjernen Henrik Kristoffersen har inngått ny landslagsavtale med skiforbundet og anker ikke dommen som nekter ham å kjøre med privat sponsor på hjelmen.

Alpinisten Henrik Kristoffersen tapte saken han anla mot Norges Skiforbund. Han anker ikke saken videre til lagmannsretten, men har istedenfor inngått en ny landslagsavtale med skiforbundet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixendre bildetekst
Alpinisten Henrik Kristoffersen tapte saken han anla mot Norges Skiforbund. Han anker ikke saken videre til lagmannsretten, men har istedenfor inngått en ny landslagsavtale med skiforbundet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixendre bildetekst Vis mer
Publisert

Dermed er den årelange rettstvisten mellom partene kommet til veis ende. Det som har blitt omtalt som «indrefileten av eksponeringsplass» for alpinistenes sponsorer forblir i hendene på Norges Skiforbund.

Det kommer fram på skiforbundets nettsider torsdag. Der står det at «Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen avslutter den rettslige prosessen rundt uenigheten om profileringen av hans private sponsor Red Bull».

Samtidig har Kristoffersen signert en ny treårig avtale landslagsavtale, der Skiforbundet legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg for Kristoffersen utenom konkurranser.

Legger saken død

– Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig. Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, sier Henrik Kristoffersen.

Den juridiske striden mellom alpinstjernen og forbundet strekker seg flere år tilbake. Henrik Kristoffersen har ønsket å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen, men Norges Skiforbund har hele tiden sagt nei.

Årsaken er at plassen var solgt til forbundets hovedsponsor Telenor. I 2016 sa forbundet definitivt nei, til tross for at landslagskollega Aksel Lund Svindal hadde kjørt med Red Bull-logo på hjelmen i flere år.

Kristoffersen svarte da med å stevne forbundet. Saken var oppe i Oslo tingrett i mars, og 6. mai kom dommen som ga skiforbundet full seier.

Nå har 24-åringen valgt å legge saken død, han anker ikke saken videre til lagmannsretten.

Setter strek

Ved å få tilgang til å profilere Red Bull på hjelmen hevdet 24-åringen at han får tilgang til den østerrikske drikkegigantens støtteapparat.

Ved å nekte ham dette mener Kristoffersen at skiforbundet bedriver misbruk av markedsmakt og dermed fratar ham muligheten til å bli verdens beste alpinist.

Skiforbundet mener markedsavtalen med Telenor er helt avgjørende for å sikre en «bred» landslagsmodell, og at sponsormidler også kommer breddeidretten til gode.

Kristoffersen sa etter at dommen ble kjent at han var skuffet, men at han mente kampen ikke hadde vært forgjeves.

– Svart dag

I selve domsavsigelsen fra tingretten 6. mai ga Oslo tingrett alpinisten rett i at skiforbundet påla ham en formålsrestriksjon, men konkluderte med at hensikten med denne var legitim.

Retten slo også fast at skiforbundet har holdt seg innenfor EØS-reglene, og vektla – i likhet med forbundet – at det eksisterende regelverket både sikrer utøvernes personlige interesser og at det sikrer at alle får nyte godt av fellesskapets midler.

Kristoffersens advokat Odd Stemsrud sa etter dommen at det var en svart dag for alle som håpet på økt støtte til breddeidrett og frihet for enkeltutøvere underlagt Norges Skiforbund.

– I dommen har Oslo tingrett ganske oppsiktsvekkende valgt å fravike internasjonal konkurranserett, sa Stemsrud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer