Vis mer

Angrep mot Radisson-hotellet i Mali: Dette vet vi

80 gisler i sikkerhet.

(upublisert) Opprettet 1. Hvor er angrepet?


  Det foregår nå angrep på et Radisson-hotell i Malis hovedstad Bamako. Politiet har uttalt at skytingen startet grytidlig i morges i hotellets sjuende etasje. Dette melder flere av de store nyhetsbyråene.


 2. Hvor mange er rammet?


  Like etter klokka halv tolv, opplyste sikkerhetsministeren til AFP at tre gisler skal være drept, skriver NRK. Ifølge CNN er dette en franskmann og to lokalt ansatte. I tillegg skal to sikkerhetsvakter ha blitt skadd.

  Angriperne holdt opprinnelig 170 gisler innlåst på hotellet - rundt 140 gjester og 30 ansatte, opplyste kommunikasjonssjef i Radisson-gruppen, Christiane Reiter, i en pressemelding.

  Like før klokken to ble det klart at til sammen 80 gisler er i sikkerhet. Flere av dem skal ha bli bedt om å sitere vers fra Koranen.

  Ifølge VG er hotellet populært blant hjelpearbeidere, FN-ansatte og turister. NRK skriver at ingen av de 40 norske FN-soldatene som bor i Bamako skal være blant gislene, men at det ikke er oversikt over øvrige nordmenn. Videre skal seks Turkish Airlines-ansatte, syv kinesere og 20 indere bli holdt som gisler. Det skal også befinne seg flere franskmenn på hotellet.

  (FOTO: Sebastien Rieussec / AFP / NTB scanpix)


 3. Hvem står bak?


  En sikkerhetskilde sier til AFP-reporter at de er Jihadister som står bak angrepet. Dette er foreløpig ikke bekreftet. Flere uidentifiserte personer med våpen skal ha ankommet hotellet med i kjøretøy. De kom seg inn i hotellet ved å løsne skutt mot sikkerhetvaktene.

  Det kommer motstridende meldinger om hvor mange gisseltagere som befinner seg på hotellet, skriver Aftenposten.

  Al Jazeeras korrespondent i Mali hevder at det er den militante islamistgruppen Ansar al-Dine står bak angrepet. Det er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

  Ifølge Reuters har en sikkerhetskilde opplyst at terroristene ropte "Gud er stor" da de angrep hotellet.

  (FOTO: Ap/ NTB Scanpix)


 4. Hvordan skal de stoppes?


  Elitesoldater, militæret, militærpolitiet og politiet er på stedet, skriver Mali Actu. Opplysninger om at sikkerhetsstyrker stormer hotellet, kom like over halv tolv.

  (FOTO: Ap/ NTB Scanpix)


 5. Hva er situasjonen i landet?


  Det vest-afrikanske landet har i mange år vært preget av uro, og Norge har soldater i landet som en del av FN-operasjonen MINUSMA, skriver VG.

  I august ble ble til sammen 13 personer drept etter en gisselsituasjon på en hotell i byen Sévaré i Mali: Fem FN-arbeidere, fire soldater og fire angripere.

  Dagbladet skriver myndighetene fraråder norske borgere mot å dra til Mali, som er preget av konflikt mellom regjeringen og islamistiske militante.

  (FOTO: Sebastien Rieussec / AFP / NTB scanpix)
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.