Angrep mot norskvoktet militærbase

Militærbasen Ain al-Asad i Anbar-provinsen vest i Irak ble torsdag kveld rammet av et rakett- og droneangrep. Ingen er meldt skadd.

(Photo by Ayman Al-AMIRI / AFP)
(Photo by Ayman Al-AMIRI / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Basen huser amerikanske og internasjonale styrker, blant dem norske. Reuters siterer kildene på at det ble hørt flere eksplosjoner fra inne i basen.

– Det kom et rakettnedslag rundt 19.30 norsk tid. Det landet omtrent ni kilometer unna, så det er verken personskade eller materielle skader på basen, sier talsperson Jonny Karlsen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

Ifølge Forsvarets forum deltar rundt 30 norske soldater i et vakt- og sikringsoppdrag på basen. Den har blitt utsatt for en rekke angrep tidligere.

– Det var også et angrep i går, så sånn sett er det ikke uventet om det kommer mer, men det er umulig å spå. I så fall er våre folk forberedt og har sine rutiner, opplyser Karlsen.

De norske soldatene inngår i Operation Inherent Resolve (OIR), den USA-ledede koalisjonen som siden 2014 har bistått Irak med å bekjempe den ytterliggående jihadistgruppa IS. Basen ligger rundt 200 kilometer unna grensa mot Syria.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer