Angrep mot flere personer i Sverige etterforskes som mulig terrorangrep

Angrepet der flere personer ble skadd i Vetlanda i Sverige, etterforskes som et mulig terrorangrep, opplyser svensk politi.

Publisert
Sist oppdatert

Angrepet der åtte personer ble skadd i Vetlanda i Sverige, etterforskes som et mulig terrorangrep, opplyser svensk politi.

Politiet rykket ut til Vetlanda i Sør-Sverige onsdag ettermiddag etter at flere innringere meldte om at flere personer hadde blitt angrepet med en øks.

Gjerningsmannen, som skal være i 20-årene, ble skutt av politiet, og han er brakt til sykehus.

Ingen har mistet livet i hendelsen, sier politiets talsperson Thomas Agnevik til Sveriges Radio. Han legger imidlertid til at det dreier seg om alvorlige personskader.

Endret vurdering

Politiet avviste først det var mistanker om at et terrormotiv kunne ligge bak, og det ble startet etterforskning av drapsforsøk. Men de opplyste senere onsdag kveld på sine nettsider at de anser saken som et mulig terrorlovbrudd.

Innenriksminister Mikael Damberg er orientert om hendelsen.

– Mine tanker går til de rammede og deres pårørende, sier han i en uttalelse, og føyer til at det så langt er uklart hva som har hendt og hva motivet har vært.

Ukjent skadeomfang

Politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver sier hun ikke kan kommentere hvorfor de har endret sin vurdering av motivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer