Fotball

Andrine Hegerberg klar for Roma

Andrine Hegerberg forlater franske PSG til fordel for italienske Roma. 26-åringen har signert en toårskontrakt.

Andrine Hegerberg har signert en toårskontrakt med Roma. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Andrine Hegerberg har signert en toårskontrakt med Roma. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det bekrefter den italienske toppklubben på Twitter fredag.

Hegerbergs agent Victor Bernard opplyser overfor TV 2 at 26-åringen har signert en toårskontrakt med klubben, som endte på fjerdeplass i Serie A forrige sesong.

– Endelig kan jeg fortelle at jeg har valgt å spille for Roma. Jeg kan ikke vente på å møte dere alle og komme i gang, sier Hegerberg til klubbens nettsted.

Flere klubber har vært interessert i å sikre seg midtbanespillerens tjenester. Hun har vært ryktet til deriblant AC Milan og Real Sociedad.

26-åringen blir dermed Norges nyeste tilskudd i italiensk fotball. Mandag ble Sandviken-kaptein Stine Hovland klar for AC Milan. John Arne Riise spilte for Roma mellom 2008 og 2011.

Hegerberg signerte for PSG i januar 2018, men har hått oppholdet ødelagt av skader. Forrige sesong ble det kun tre ligakamper.

Midtbanespilleren har tidligere spilt i Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam, Kopparbergs/Göteborg og Birmingham.

Hun har 25 landskamper for Norge, men har ikke spilt siden EM i 2017. Skader og lite spilletid var ifølge landslagstrener Martin Sjögren årsaken til at hun var uaktuell til Norges VM-tropp i sommer.

Hennes lillesøster Ada Hegerberg spiller for Lyon og er kåret til verdens beste kvinnelige spiller, men ønsker ikke å representere Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer