Andrine Hegerberg har signert en toårskontrakt med Roma. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Andrine Hegerberg har signert en toårskontrakt med Roma. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Fotball

Andrine Hegerberg klar for Roma

Andrine Hegerberg forlater franske PSG til fordel for italienske Roma. 26-åringen har signert en toårskontrakt.

Publisert

Det bekrefter den italienske toppklubben på Twitter fredag.

Hegerbergs agent Victor Bernard opplyser overfor TV 2 at 26-åringen har signert en toårskontrakt med klubben, som endte på fjerdeplass i Serie A forrige sesong.

– Endelig kan jeg fortelle at jeg har valgt å spille for Roma. Jeg kan ikke vente på å møte dere alle og komme i gang, sier Hegerberg til klubbens nettsted.

Flere klubber har vært interessert i å sikre seg midtbanespillerens tjenester. Hun har vært ryktet til deriblant AC Milan og Real Sociedad.

26-åringen blir dermed Norges nyeste tilskudd i italiensk fotball. Mandag ble Sandviken-kaptein Stine Hovland klar for AC Milan. John Arne Riise spilte for Roma mellom 2008 og 2011.

Hegerberg signerte for PSG i januar 2018, men har hått oppholdet ødelagt av skader. Forrige sesong ble det kun tre ligakamper.

Midtbanespilleren har tidligere spilt i Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam, Kopparbergs/Göteborg og Birmingham.

Hun har 25 landskamper for Norge, men har ikke spilt siden EM i 2017. Skader og lite spilletid var ifølge landslagstrener Martin Sjögren årsaken til at hun var uaktuell til Norges VM-tropp i sommer.

Hennes lillesøster Ada Hegerberg spiller for Lyon og er kåret til verdens beste kvinnelige spiller, men ønsker ikke å representere Norge.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.