Andrew Tate er løslatt

En rumensk domstol har besluttet å løslate influenseren Andrew Tate fra husarrest i påvente av rettssaken mot ham for blant annet voldtekt og menneskesmugling.

Andrew Tate slipper å sitte i husarrest mens han venter på at saken hans kommer opp for retten, men han skal fortsatt være underlagt rettslig kontroll. Arkivfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB
Andrew Tate slipper å sitte i husarrest mens han venter på at saken hans kommer opp for retten, men han skal fortsatt være underlagt rettslig kontroll. Arkivfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Den britisk-amerikanske 36-åringen anket beslutningen om husarrest og vant altså fram. Han skal fortsatt være underlagt rettslig kontroll, selv om husarresten oppheves.

Tate er tiltalt for voldtekt, menneskesmugling og for å ha dannet et kriminelt forbund i den hensikt å utnytte kvinner seksuelt.

Influenseren, som har nesten 7 millioner følgere på X/Twitter, er kjent for kvinnefiendtlige synspunkter og hatytringer.

Han ble pågrepet i nærheten av den rumenske hovedstaden Bucuresti i slutten av desember sammen med broren Tristan. To rumenske kvinner er også tiltalt i samme sak. Alle fire har avvist anklagene som rettes mot dem.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer