Andre smittebølge: Krematoriene jobber for fullt i India

I India går krematorieovnene for fullt. Rapporter fra krematoriene tyder på at dødstallene forårsaket av covid-19 kan være høyere enn det myndighetene oppgir.

India går gjennom sin andre smittebølge. Her en slektning til et av covid-19s ofre utenfor et krematorium i New Delhi. Foto: Manish Swarup / AP / NTB
India går gjennom sin andre smittebølge. Her en slektning til et av covid-19s ofre utenfor et krematorium i New Delhi. Foto: Manish Swarup / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere krematorium i indiske delstater melder om voldsom økning i antall kremasjoner de siste ukene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Når koronaofre skal kremeres, må spesielle smitteverntiltak på plass. I Surat, Gujarats nest største by, melder to krematorier at de den siste uken har kremert mer enn 100 døde per dag i tråd med disse tiltakene. Det er langt høyere enn byens offisielle daglige dødstall på rundt 25, ifølge Reuters.

I Gujarat, som ligger vest i India, opererer mange krematorier i Surat, Rajkot, Jamnagar og Ahmedabad døgnet rundt, og noen melder om tre til fire ganger flere døde enn normalt. Jernkarmene inne i Surat-krematoriet har til og med begynt å smelte fordi det ikke har vært tid til å la ovnene avkjøles.

Totalt i India ble 273.810 smittetilfeller registrert mandag, det høyeste tallet siden pandemien startet. Landet innførte tidligere denne måneden nye restriksjoner med nedstenginger og portforbud for titalls millioner innbyggere

Det er nå under 100 senger tilgjengelig på sykehusavdelingene for alvorlig koronasyke pasienter i byen med 29 millioner innbyggere. Det er mangel på oksygen og enkelte medisiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer