Ancelotti kan bli historisk: - Jeg har gode minner fra finaler

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti blir historisk som den eneste manageren til å vinne fire mesterligatitler om hans lag slår Liverpool i kveld.

Carlo Ancelotti blir historisk om hans Real Madrid slå Liverpool i mesterligafinalen lørdag kveld. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Carlo Ancelotti blir historisk om hans Real Madrid slå Liverpool i mesterligafinalen lørdag kveld. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Real Madrid har vunnet den gjeveste europacupen 13 ganger, og Liverpool er i årets utgave av turneringen siste hinder for den neste. De hvitkledde har ikke tapt en finale i mesterligaen siden nederlaget for nettopp Liverpool i Paris i 1981.

Med seier vil Ancelotti bli den eneste hovedtreneren med fire mesterligatitler. Han har fra før to seirer med Milan (2003 og 2007) og én med Real Madrid (2014).

Han har muligheten til å dra fra den legendariske Liverpool-manageren Bob Paisley, som vant med de rødkledde i 1977, 1978 og 1981. Tidligere Real Madrid-manager Zinédine Zidane er den tredje som har triumfert tre ganger i mesterligaen som hovedtrener.

– Drømmer kan ikke kontrolleres. Jeg har gode minner fra mine finaler. Min favoritt var da vi tapte for Liverpool i 2005, sier Ancelotti.

Finalen i 2005 er den eneste italieneren har tapt.

– Alt kan skje i en finale, og man må være klar. Vi har forberedt oss godt og vil gi vårt beste, konkluderer han.

Kampen har avspark klokken 21 i kveld og spilles på Stade de France i Saint-Denis.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer