Jair Bolsonaro:

Anbefaler tiltale mot skandalepresidenten etter 600.000 coronadødsfall

En senatskomité som har etterforsket Brasils president Jair Bolsonaros håndtering av coronapandemien, anbefaler at det tas ut tiltale mot ham på flere punkter.

En senatskomité har godkjent en rapport der det anbefales at det tas ut tiltale mot Brasils president Jair Bolsonaro for coronahåndteringen. Den gir ham mye av skylda for rundt 300.000 av landets 600.000 coronarelaterte dødsfall. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB
En senatskomité har godkjent en rapport der det anbefales at det tas ut tiltale mot Brasils president Jair Bolsonaro for coronahåndteringen. Den gir ham mye av skylda for rundt 300.000 av landets 600.000 coronarelaterte dødsfall. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB Vis mer
Publisert

Komiteen stemte for å godkjenne rapporten, som ble lagt fram forrige uke, med sju mot fire stemmer.

Det markerte slutten på en seks måneders lang granskning av pandemihåndteringen. Rapporten vil dermed leveres til riksadvokaten onsdag morgen, sier senator Omar Aziz, som har ledet granskningen.

Den anbefaler tiltale på en rekke punkter, fra sjarlatanisme og oppfordring til kriminalitet helt opp til forbrytelser mot menneskeheten. Det er uklart om riksadvokaten, som er utnevnt av Bolsonaro, vil gå inn for tiltale.

Komiteen ber også om at det tas ut tiltale mot 77 andre, blant dem fem ministre og tre av Bolsonaros sønner.

I rapporten anklager komiteen presidenten for bevisst å ha latt brasilianere dø av viruset i et forsøk på å oppnå flokkimmunitet.

Mer enn 600.000 mennesker har dødd av covid-19 i Brasil, og i rapporten gis Bolsonaro mye av skylda for 300.000 av dødsfallene .

Bolsonaro avviser anklagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer