Melkøya:

Analytiker: Brannen kan ha kostet 20 milliarder kroner i tapte inntekter

Brannen i Equinors gassanlegg på Melkøya i 2020 kan ha kostet 20 milliarder kroner i tapte inntekter, anslår analytiker.

På kort sikt anslår aksjeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen at inntektstapet fra Melkøya-brannen vil bli 30 milliarder kroner. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
På kort sikt anslår aksjeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen at inntektstapet fra Melkøya-brannen vil bli 30 milliarder kroner. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert

Anlegget har vært ute av drift siden brannen for 19 måneder siden.

Foruten kostnadene med å gjenoppbygge store deler av fabrikken så er det inntektstapet som gir størst økonomisk utslag for Equinor. Selskapet, som eier 37 prosent av anlegget, ønsker selv ikke å kommentere totalkostnaden av brannen. Det vil imidlertid aksjeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets.

– Sagt på en tabloid måte, så kostet filteret som forårsaket brannen rundt 20 milliarder kroner målt i tapte i inntekter, skriver meglerhuset, ifølge Dagens Næringsliv.

Regnestykket ble omtalt av Teknisk Ukeblad forrige uke.

Summen er et anslag av dagens verdi på utsatte inntekter. På kort sikt anslår Sveen-Nilsen at inntektstapet, etter forsikringsoppgjøret, vil bli 30 milliarder kroner.

Analytikeren sier at Melkøya-tapet forstørres av samtidens høye gasspriser, men han understreker at Equinor uansett kommer meget godt ut av den rådende situasjonen på energimarkedet.

Etter planen skal anlegget gjenåpnes for drift 17. mai i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer