Amerikanske soldater som omkom i flystyrt i Nordland identifisert

Det amerikanske forsvaret har gått ut med navnene på de fire soldatene som omkom i flystyrten under øvelsen Cold Response i Nordland.

Det amerikanske forsvaret har søndag frigitt navnene på de fire som døde i flyulykken under øvelsen Cold Response i Nordland. Foto: Annika Byrde / NTB.
Det amerikanske forsvaret har søndag frigitt navnene på de fire som døde i flyulykken under øvelsen Cold Response i Nordland. Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Pilotene og mannskapet var innstilt på å fullføre oppdraget sitt og jobbe for en sak som er større enn dem selv. Vi vil ha dem og deres innsats lengst framme i tankene når vi fortsetter oppdraget, skriver general Michael Cederholm i et brev til USAs marineinfanterister og til de dødes familier.

I brevet, som også er offentliggjort på Twitter , skriver generalen at de omkomne er:

* Kaptein Matthew J. Tomkiewicz (27) fra Indiana

* Kaptein Ross A. Reynolds (27) fra Massachusetts

* Sersjant James W. Speedy (30) fra Ohio

* Korporal Jacob M. Moore (24) fra Kentucky

De fire døde da flyet deres, en Bell Boeing V-22 Osprey, styrtet ved Beiarn i Nordland fredag kveld.

Returnerer til USA

De døde ble hentet ut søndag. De tilhørte alle 2d Marine Aircraft Wing.

I meldingen opplyser det amerikanske forsvaret at prosessen med å få de fire omkomne hjem til USA er i gang. De vil bli gjenforent med sine respektive familier.

– Vi vil aldri la disse marinesoldatenes oppofrelse bli glemt, sier Cederholm.

Det amerikanske militæret takker også NATO-allierte og andre allierte land for støtten i forbindelse med hendelsen. En spesiell takk retter de til det norske forsvaret, Hovedredningssentralen og andre sivile myndigheter som har bistått i hendelsen.

Ukjent årsak

Årsaken til at flyet av typen V-22 Osprey styrtet fredag kveld, er ennå ikke kjent. Havarikommisjonen startet søndag de innledende undersøkelsene med å dokumentere åstedet.

Hittil har norsk politi ledet etterforskningen, men amerikanerne har signalisert at de vil be om å overta ansvaret.

Ettersom flyet og mannskapet er amerikansk, men ulykken fant sted på norsk jord, har det vært nødvendig med juridisk avklaring over hvem som skal lede den videre etterforskningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer