Amerikanske kilder: Våpenhvile mellom Israel og Hamas er nært forestående

En våpenhvile mellom Israel og Hamas kan komme på plass alt fredag, sier amerikanske tjenestemenn til avisen Wall Street Journal.

Israel fortsatte natt til torsdag angrepene mot mål på Gazastripen, men rakettangrepene mot Israel stilnet. Foto: AP / NTB
Israel fortsatte natt til torsdag angrepene mot mål på Gazastripen, men rakettangrepene mot Israel stilnet. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

USA, Egypt, Qatar og flere europeiske land har de siste dagene lagt økende press på parter for å få i stand en våpenhvile. Nå kan den være bare timer unna, ifølge avisen.

President Joe Biden gjorde det onsdag klart at «han forventet en betydelig nedtrapping på vei til våpenhvile» da han snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

De siste timene har det ikke vært avfyrt raketter fra Gazastripen, men Israel har fortsatt sine angrep mot mål i den beleirede enklaven.

Egypt har hatt flere samtaler med Hamas og har kommet med flere forslag til gruppen som kan føre til våpenhvile, ifølge egyptiske tjenestemenn.

En Hamas-leder sa onsdag at det rådet en «positiv atmosfære» og var gjort framgang i samtalene om en våpenhvile med Israel. Israelske myndigheter har så langt ikke villet kommentere dette.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer