Amerikanske flyselskaper vil permittere 32.000 ansatte

American Airlines og United Airlines starter permittering av til sammen 32.000 ansatte – men kan omgjøre beslutningen hvis Kongressen vedtar en hjelpepakke.

Luftfartsbransjen er sterkt preget av koronapandemien. Bildet viser tomme innsjekkingsskranker hos United Airlines på O'Hare-flyplassen i Chicago i slutten av juni. United Airlines og American Airlines varslet onsdag permittering av til sammen 32.000 ansatte. Arkivfoto: Teresa Crawford / AP / NTB
Luftfartsbransjen er sterkt preget av koronapandemien. Bildet viser tomme innsjekkingsskranker hos United Airlines på O'Hare-flyplassen i Chicago i slutten av juni. United Airlines og American Airlines varslet onsdag permittering av til sammen 32.000 ansatte. Arkivfoto: Teresa Crawford / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Våre folkevalgte har ikke klart å enes om en covid-19-hjelpepakke. Det gjør at vi fra i morgen vil starte den tunge prosessen med å permittere 19.000 av våre hardt arbeidende og hengivne kolleger, sa American Airlines' administrerende direktør Doug Parker onsdag.

Kort tid etter kunngjorde United Airlines permittering av 13.000 ansatte.

Men de to selskapene holder døren åpen for å avlyse permitteringene hvis Kongressen klarer å få i stand en hjelpepakke i løpet av de neste dagene.

American Airlines og United Airlines er blant USAs fire største flyselskaper. Selskapene og de ansattes fagforeninger har forsøkt å overtale Washington til å bruke skattebetalernes penger på å betale lønn for de ansatte i luftfartsbransjen i ytterligere seks måneder, det vil si ut mars.

Forhandlinger

Anmodningen deres er knyttet til forhandlingene om en større koronahjelpepakke i Kongressen. Disse forhandlingene har bremset opp.

Finansminister Steven Mnuchin sa onsdag at Trump-administrasjonen ønsker å hjelpe hoteller, flyselskaper og skoler. Han sa at han var i samtaler med flertallsleder Nancy Pelosi i Representantenes hus, men antydet at Det hvite hus ikke ønsker å overstige en grense på rundt 1.500 milliarder dollar. Dette beløpet er 700 millioner dollar under beløpet som demokratene mener trengs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer