Amerikanske flyselskaper påbyr bruk av munnbind

Alle de store amerikanske flyselskapene krever nå at både passasjerer og besetning benytter munnbind om bord i flyene.

Munnbind blir påbudt om bord i alle de store amerikanske flyselskapenes fly. Foto: AP/NTB Scanpix
Munnbind blir påbudt om bord i alle de store amerikanske flyselskapenes fly. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

JetBlue innfører påbudet fra 4. mai og det samme gjør United og Delta i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset.

11. mai følger også de tre flyselskapene Southwest, Alaska og American Airlines etter, skriver Los Angeles Times.

Fagforeningen Association of Flight Attendants, som har over 50.000 medlemmer, har lenge presset på for å få innført påbud om bruk av munnbind på fly.

Flere flyselskaper, blant dem Alaska, American, Delta og Spirit, lar midtsetene stå tomme for å sikre avstand mellom passasjerene. Det har til nå skapt få problemer, ettersom koronapandemien har ført til svært god plass på flyene.

Etterspørselen etter flybilletter i USA har falt med 96 prosent siden midten av mars, og på innenlandsflyene er det nå i gjennomsnitt bare 15–20 passasjerer, ifølge bransjeorganisasjonen Airlines for America.

For flyselskapene er situasjonen dramatisk. American Airlines melder om et underskudd på nærmere 23 milliarder kroner i første kvartal, og andre kvartal blir trolig enda verre.

United har hatt en inntektssvikt på nærmere 18 milliarder kroner i årets tre første måneder, og Delta melder om et underskudd på 5,5 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer