Mange hadde lørdag lagt ned blomster utenfor politistasjonen der Mario Cerciello Rega jobbet i Roma. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Mange hadde lørdag lagt ned blomster utenfor politistasjonen der Mario Cerciello Rega jobbet i Roma. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix Vis mer

Amerikansk tenåring pågrepet for drap på politimann i Roma

To amerikanske tenåringer er varetektsfengslet i Italia etter at den ene av dem erkjente å ha drept en politimann i Roma med kniv, ifølge politiet.

Publisert

Mario Rega Cerciello (35) ble stukket åtte ganger med kniv da han og en kollega tidlig fredag morgen forsøkte å pågripe to amerikanere som var mistenkt for tyveri. Cerciello døde av skadene.

35-åringen hadde akkurat kommet hjem fra bryllupsreise, og drapet har fått stor oppmerksomhet i Italia. Det ble først hevdet at nordafrikanere var mistenkt for drapet, og Italias innenriksminister, Matteo Salvini fra ytre høyre, valgte å stemple drapsmennene som «drittsekker».

Senere fredag opplyste politiet at de hadde pågrepet to amerikanske tenåringer mens de var i ferd med å sjekke ut av et hotell i Roma og fly hjem.

En 19-åring og en 18-åring fra San Francisco ble begge varetektsfengslet lørdag. 19-åringen har ifølge politiet erkjent å ha stukket Cerciello med kniv, men sier han ikke visste at offeret var politimann fordi han var kledd i sivil. Den drapssiktedes advokat sier klienten var taus under fengslingsmøtet lørdag ettermiddag.

I en uttalelse fra politiet heter det at amerikanerne også har innrømmet et vesketyveri, og at de prøvde å presse den italienske eieren til å betale dem 100 euro og et gram kokain for å få tilbake veska.

Han varslet politiet, og da de to betjentene gikk for å pågripe amerikanerne, gikk en av dem til angrep med kniv. De to tenåringene har sagt til politiet at mannen de stjal fra, hadde solgt dem aspirinpulver i stedet for kokain, opplyser politikilder til italienske medier. De skal ha trodd at politimennene var venner av den påståtte doplangeren og fått panikk.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.