Amerikansk storby er uten rent drikkevann

Myndighetene i Mississippi har erklært helsekrise fordi flom har ødelagt vannforsyningen i delstatens hovedstad Jackson.

Brannvesenet og nasjonalgarden er satt inn for å distribuere flaskevann til innbyggerne i Jackson i Mississippi. Foto: AP / NTB
Brannvesenet og nasjonalgarden er satt inn for å distribuere flaskevann til innbyggerne i Jackson i Mississippi. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

180.000 innbyggere i Jackson er nå uten rent drikkevann, og myndighetene har satt i verk storstilt distribusjon av flaskevann.

Tirsdag ble Nasjonalgarden satt inn for å distribuere vann til innbyggerne i byen, der flom har satt renseanlegg ut av spill og lagrene av rent drikkevann er i ferd med å tømmes.

Mange innbyggere har ikke lenger vann i kranen, mens andre får urenset vann som ikke kan drikkes.

– Byen kan ikke lenger skaffe nok vann til å slukke branner, til å skylle ned i toalett eller til å dekke andre kritiske behov, konstaterer Mississippis guvernør Tate Reeves.

Helt siden juli har Jacksons innbyggere fått beskjed om å koke drikkevannet, og kraftig regnvær den siste tiden har forverret problemet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer