Soldat frifunnet for drap

Amerikansk spesialsoldat frifunnet for drap

Den amerikanske spesialsoldaten som var siktet for å ha drept en krigsfange i Irak i 2017, er frifunnet. Fangen var rundt 15 år gammel.

Edward Gallagher, spesialsoldaten i NAVY SEAL som er frifunnet for drap. Foto: Andrea Gallagher / AP / NTB scanpix
Edward Gallagher, spesialsoldaten i NAVY SEAL som er frifunnet for drap. Foto: Andrea Gallagher / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En militærjury frifant tirsdag Edward Gallagher på nær alle punkter, men han ble dømt for å ha posert i et bilde med en død krigsfange.

Gallagher var anklaget for å ha knivdrept en fanget IS-kriger som ble såret i et luftangrep i Irak i 2017. Ifølge hans forsvarer, advokat Marc Mukasey, reagerte Gallagher med gledestårer og en følelse av frihet og eufori.

– Dette er åpenbart en stor seier. Det er en stor lettelse for Gallagher, sier Mukasey.

Forsvareren sier at anklagene mot Gallagher ble fabrikkert av misfornøyde medsoldater, og framholder at ingen fysiske bevis som var egnet til å felle klienten ble lagt fram i retten.

Sanitetspersonell som begynte å behandle den sårede krigsfangen, har forklart at Gallagher gikk opp til ham, fant fram en håndlaget kniv og stakk den sårede flere ganger i hodet og halsen.

Gallagher, som er en dekorert veteran med 19 års tjeneste bak seg, var også anklaget for å skutt to sivile i Irak og også åpnet ild mot menneskemengder. Han hadde heller ikke erklært seg skyldig i disse sakene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer