Amerikansk senator siktet i korrupsjonssak

Den demokratiske senatoren Robert Menendez er sammen med sin kone siktet i en korrupsjonssak.

Lederen for utenrikskomiteen i Senatet, demokraten Bob Menendez, og hans hustru Nadine Arslanian er siktet for å ha mottatt store bestikkelser. Menendez, som representerer New Jersey, har vært innvalgt i Kongressen i over 30 år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Lederen for utenrikskomiteen i Senatet, demokraten Bob Menendez, og hans hustru Nadine Arslanian er siktet for å ha mottatt store bestikkelser. Menendez, som representerer New Jersey, har vært innvalgt i Kongressen i over 30 år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

New Jersey-senatoren er siktet for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med sitt forhold til tre forretningsmenn i delstaten, ifølge den føderale påtalemyndigheten. Menendez er leder for utenrikskomiteen i Senatet og således en fremstående demokrat.

Under en ransaking i senatorens hjem ble det funnet gullbarrer til en verdi av 100.000 dollar og 450.000 dollar i bortgjemte kontanter.

Menendez avviser i en uttalelse fredag anklagene, som han omtaler som en svertekampanje. Han sier han ikke vil la seg påvirke av «grunnløse beskyldninger» og vil fortsette med sitt viktige arbeid. Også hans kone avviser skyld i saken.

Den nye siktelsen mot den nå 69 år gamle senatoren kommer nesten seks år etter at en annen kriminalsak mot ham ble stanset av en låst jury, der medlemmene ikke klarte å bli enige. De to sakene er forskjellige og omfatter ulike forhold.

Statsadvokaten på Manhattan beskyldte de siktede for å ha tatt imot tusenvis av dollar i bestikkelser. Som motytelse skal Menendez ha brukt sin makt og innflytelse til å beskytte og berike forretningsfolkene. Han skal også ha brukt sin innflytelse til fordel for egyptiske regjeringen.

Menendez står på valg neste år, dersom han vil forsøke å forlenge sin allerede 30 år lange karriere i Washington. Demokratene har i dag et smalt flertall i Senatet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer