Amerikansk senator: Objektene over Alaska og Canada var trolig ballonger

De to objektene som ble skutt ned over Alaska fredag og Canada lørdag, var trolig ballonger, ifølge Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer.

Demokratenes leder i senatet, Chuck Schumer, sier at objektene som er skutt ned over Alaska og Canada, trolig er ballonger. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Demokratenes leder i senatet, Chuck Schumer, sier at objektene som er skutt ned over Alaska og Canada, trolig er ballonger. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Vis mer
Publisert

Schumer sier han har fått informasjonen fra Det hvite hus' nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

Canadas statsminister Justin Trudeau sier søndag ettermiddag at mannskaper fortsatt leter etter objektet som ble skutt ned lørdag.

– Mannskaper er på bakken for å lete etter og analysere objektet, sier Trudeau, som ikke bruker ordet ballong.

Det er mye de ikke vet om objektet, medgir han.

Det er fortsatt ukjent hvem som har sendt opp de to objektene. Schumer sier at objektene er «mye mindre enn den første», med henvisning til den kinesiske ballongen som ble skutt ned forrige helg.

Objektet som ble skutt ned lørdag, fløy på 40.000 fot og utgjorde derfor en risiko for den sivile flytrafikken. Det ble skutt ned om lag 17 mil fra grensen til USA, opplyste Canadas forsvarsminister Anita Anand lørdag kveld. Hun sier at objektet var lite og sylinderformet.

Objektet ble tidligere lørdag observert i stor høyde over Canada. Før det ble skutt ned, hadde Trudeau en samtale med USAs president Joe Biden. Nedskytingen skjedde over Yukon-området, vest i landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer