Amerikansk OL-favoritt tiltalt etter «smittefest»

USAs skateboardstjerne Nyjah Huston er en av fem personer som er tiltalt for å ha arrangert en fest med stor fare for superspredning av koronaviruset.

Den amerikanske skateboardstjernen Nyjah Huston er tiltalt for å ha brutt koronareglene etter en privat fest i Los Angeles. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Den amerikanske skateboardstjernen Nyjah Huston er tiltalt for å ha brutt koronareglene etter en privat fest i Los Angeles. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Den private tilstelningen i Los Angeles skal ha brutt koronarestriksjonene rundt offentlige ansamlinger i USA.

Festen som Hudson arrangerte sammen med vennen Edward Essa, ble holdt i Fairfax-området i nærheten av Beverly Hills 9. januar. Det skriver Los Angeles Times.

Minst 40 personer skal ha deltatt på festen som allerede hadde fått klager på grunn av bråk. Det hele endte med at byen måtte stenge strømforsyningen til huset.

– Under pandemien er slike kraftige reaksjoner viktige, siden hjemmefester kan føre til superspredertilfeller som setter folkehelsen på spill. Vi har tatt disse avgjørelsene for å stoppe dette, sier statsadvokaten i Los Angeles, Mike Feuer, til LA Times.

Ifølge avisen er skateboardstjernen Huston, med flere X-Games- og VM-gull på CV-en, blant de fem som er tiltalt for å ha arrangert festen. Han er gullfavoritt i årets OL.

26-årige Huston har også tidligere vært innblandet i bråk knyttet til hjemmefester i California.

Skateboard er ny gren under OL i Tokyo til sommeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer