Amerikansk militærfly styrtet i sjøen utenfor Japan

Et amerikansk militærfly av typen Osprey har styrtet i sjøen utenfor Japan, ifølge kystvakten i landet. Flere mennesker samt vrakrester skal være funnet ved ulykkesstedet.

Et amerikansk Osprey-fly under Nato-øvelsen Cold Response i Bodø tidligere i år. Et fly av samme type styrtet under militærøvelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Et amerikansk Osprey-fly under Nato-øvelsen Cold Response i Bodø tidligere i år. Et fly av samme type styrtet under militærøvelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det skal ha vært åtte besetningsmedlemmer om bord på flyet. Ulykken skjedde onsdag utenfor øya Yakushima, ifølge en talsperson for kystvakten.

Kort tid senere opplyste japanske embetsfolk at vrakrester og én person var funnet ved ulykkesstedet. Personen skal ha vært bevisstløs, men utover det er ikke tilstanden kjent.

En organisasjon for lokale fiskere sier at fiskebåter har funnet tre mennesker i området. Heller ikke denne organisasjonen har informasjon om tilstanden til dem som er funnet.

I Norge styrtet et amerikansk Osprey-fly sør for Bodø under en militærøvelse i mars i fjor. Fire amerikanere omkom i ulykken.

Det har vært en rekke ulykker med flytypen siden den ble satt i produksjon i 1988. Fem soldater omkom da et Osprey-fly styrtet i California i sommer, og i august styrtet nok et Osprey-fly i Australia. Her døde tre amerikanske marinesoldater.

Osprey er en uvanlig flytype som kan ta av og lande vertikalt som et helikopter.