Iran og USA

Amerikansk kilde bekrefter at drone ble skutt ned nær Iran

En amerikansk kilde bekrefter at Iran har skutt ned en amerikansk militær drone.

Patruljebåter fra US Navy er sammen med større marinefartøyer plassert i amerikanske marinens 5. flåte ved Hormuz-stredet i Midtøsten. Torsdag opplyste Irans revolusjonsgarde at den hadde skutt ned en amerikansk drone over sitt territorium. Foto: Kamran Jebreili/ AP/ NTB scanpix
Patruljebåter fra US Navy er sammen med større marinefartøyer plassert i amerikanske marinens 5. flåte ved Hormuz-stredet i Midtøsten. Torsdag opplyste Irans revolusjonsgarde at den hadde skutt ned en amerikansk drone over sitt territorium. Foto: Kamran Jebreili/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronen befant seg i internasjonalt luftrom over Hormuz-stredet, sier den amerikanske tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt, til nyhetsbyrået AP.

Revolusjonsgarden i Iran har på sin side opplyst at dronen befant seg i iransk luftrom i provinsen Hormozgan da den ble skutt ned natt til torsdag.

Det ubemannede flyet er angivelig av typen RQ-4 Global Hawk.

Nedskytingen av dronen skjer samtidig som forholdet mellom USA og Iran er svært spent. USA har anklaget Iran for sabotasje mot flere oljetankere, mens iranske myndigheter mener USA forsøker å hisse til krig.

Forholdet mellom landene er blitt kraftig forverret etter at president Donald Trump i fjor trakk USA fra den internasjonale avtalen om Irans atomprogram. Formålet med avtalen var å fjerne mistanken om at Iran i hemmelighet forsøkte å utvikle atomvåpen.

Trump har innført harde økonomiske sanksjoner mot Iran etter at han trakk USA fra atomavtalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer