Amerikansk gynekolog (76) tiltalt for titalls overgrep funnet død

En overgrepstiltalt gynekolog som utløste et forlik i milliardklassen mellom University of Southern California (USC) og 700 kvinner, er død.

George Tyndall var tilknyttet universitetets legekontor i nærmere 30 år. Her i retten i 2019. Foto: Richard Vogel / AP / NTB
George Tyndall var tilknyttet universitetets legekontor i nærmere 30 år. Her i retten i 2019. Foto: Richard Vogel / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 76-årige legen George Tyndall sto tiltalt for overgrep mot 16 tidligere pasienter mellom 2009 og 2016. Torsdag bekreftet hans forsvarer, Leonard Levine, at Tyndall ble funnet død i sitt hjem.

Hans arbeidsgiver, USC, gikk i 2021 med på å betale over 9 milliarder kroner i forlik med 700 kvinner som skal være ofre for seksuelle overgrep.

76-åringen ble siktet i 2019 og senere tiltalt, men løslatt mot kausjon. En dato for rettssaken var ikke satt. Ifølge Levine er det ingen indikasjoner på verken selvdrap eller mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer