Amedia gir trykkerier i Russland til nobelprisvinner Muratov

Amedia overlater alle sine heleide trykkerier i Russland til fredsprisvinner Dmitrij Muratov. Amedias datterselskap har fire heleide trykkerier i landet.

Dmitrij Muratov er redaktør for den uavhengige avisen Novaja Gazeta i Russland og ble tildelt Nobels fredspris i 2021 sammen med den filippinske journalisten Maria Ressa. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dmitrij Muratov er redaktør for den uavhengige avisen Novaja Gazeta i Russland og ble tildelt Nobels fredspris i 2021 sammen med den filippinske journalisten Maria Ressa. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Med det vi nå er vitne til fra myndighetene i Russlands side i Ukraina, er det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia.

Den uavhengige avisen Novaja Gazeta, hvor Dmitrij Muratov er redaktør, trykkes hos Amedias trykkerier. Avisen har stanset all publisering etter advarsler fra det russiske medietilsynet.

Styret i Amedia har vedtatt at konsernet skal trekke seg ut fra Russland ved å overføre all kontroll over Amedias trykkerier til Muratov.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer