Ambulansekapreren på Torshov tiltalt for sju drapsforsøk

Den 33 år gamle mannen som i oktober i fjor kapret en ambulanse i Oslo er tiltalt for drapsforsøk på sju personer mens han forsøkte å komme unna politiet.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann i oktober 2019 dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 22. oktober i fjor at mannen kapret en ambulanse ved å rette enn avsagd hagle mot to ambulansearbeidere på Rosenhoff i Oslo. Politiet fulgte etter ambulansen og avfyrte flere skudd under forfølgelsen. Ferden gikk gjennom gatene på Torshov før ambulansen til slutt krasjet inn i porten til en bygård i Krebs' gate og mannen ble pågrepet.

Underveis kjørte ambulansen på en barnevogn utenfor Sandaker Senter der det lå et sju måneder gammelt tvillingpar. Moren til tvillingene og et eldre ektepar måtte hoppe unna for ikke å bli påkjørt. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Minuttet etter forsøkte han å kjøre på to menn, mener påtalemyndigheten. Begge måtte kaste seg unna.

Rettet hagle mot politimenn

Mannen er også tiltalt for å ha truet to politimenn og en sivil mann med hagle etter at bilen han satt kort tid før han kapret ambulansen, havnet på taket i en ulykke ved Torshovdalen.

Alt skal ha skjedd mens mannen var påvirket av rusmidler.

Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart 47 liter GBL, som er et stoff som blir brukt til fremstilling av GHB, 235 diazepam-tabletter, 33 klonazepam-tabletter, samt mindre mengder amfetamin og heroin under hendelsen 22. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer