Amazon: Planlegger kutt av over 18.000 ansatte

Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte, rundt 8.000 mer enn det som opprinnelig var ventet.

Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte. Foto: Michel Spingler / AP / NTB
Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte. Foto: Michel Spingler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det sier Amazon-sjef Andy Jassy i en uttalelse. Tidligere torsdag meldte Wall Street Journal at det totale antallet vil komme opp i rundt 17.000 de kommende ukene.

Oppsigelsene skal starte fra og med rundt 18. januar, ifølge Jassy.

I november sa Amazon at de hadde begynt å si opp flere av sine ansatte, og ventet da å si opp rundt 10.000. Amazon hadde i september rundt 1,5 millioner ansatte, og en stor del av dem jobber i selskapets lagre.

Koronapandemien førte til en stor tilstrømming av kunder for Amazon, noe som gjorde at de økte arbeidsstanden sin betraktelig. Nå som koronarestriksjonene er lettet, har også omsetningen til netthandelgiganten gått ned.

I tillegg til Amazon har også flere andre teknologiselskaper, deriblant Facebook-eier Meta, varslet oppsigelser av flere tusen ansatte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer