Amanda Knox tilbake i Italia:
- Jeg er redd

Amerikanske Amanda Knox kom med krass kritikk av mediene da hun talte på en italiensk konferanse, fire år etter at hun ble frikjent for drap i Italia.

Amanda Knox holdt en følelsesladd tale på strafferettsfestivalen i Modena i Nord-Italia lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Amanda Knox holdt en følelsesladd tale på strafferettsfestivalen i Modena i Nord-Italia lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Knox tilbrakte fire år i fengsel etter at britiske Meredith Kercher ble funnet drept i leiligheten de to utvekslingsstudentene delte i Perugia i 2007.

Lørdag var 31 år gamle Knox tilbake i Italia for første gang siden hun forlot landet etter frikjennelsen i 2011. Hun var invitert til en paneldebatt med tittelen «Medierettssaken» på strafferettsfestivalen i Modena.

Knox sa hun ble fremstilt i internasjonale medier som «utspekulert, psykopat, dopet, hore, skyldig». Hun kom også med krass kritikk av italiensk påtalemyndighet.

– For å være ærlig, så er jeg redd. Redd for å bli trakassert, hånet, for å bli fanget og for at nye anklager skal rettes mot meg, sa Knox gjennom tårene.

Hun sier hun vet at hun er en kontroversiell person i offentligheten, spesielt i Italia, på tross av frikjennelsen,

– Jeg har kommet tilbake fordi jeg var nødt til å gjøre det. Det var en gang da jeg følte meg hjemme i dette vakre landet, og jeg håper at jeg en dag vil få den følelsen tilbake, sa Knox i talen, som ble holdt på italiensk og avsluttet med stående applaus fra publikum.

I 2007 ble Knox sammen med sin daværende kjæreste, Raffaele Sollecito, og Rudy Guede anklaget for å ha drept Kercher. Etter en lang rettsprosess ble Knox og Sollecito frikjent i Italias øverste domstol i 2015. Guede soner fortsatt en 16 år lang straff.

Kercher-familiens advokat har beskrevet konferansens invitasjon til Knox som upassende.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer