Alvorlig skade - mister hele sesongen: - Svært trist

Den svenske skihopperen Frida Westman, som nylig ble den en del av det norske landslaget, ødela korsbåndet på trening og går glipp av hele sesongen.

Frida Westman har ødelagt korsbåndet og må belage seg på en lang hoppause.Foto: Geir Olsen / NTB
Frida Westman har ødelagt korsbåndet og må belage seg på en lang hoppause.Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser Det svenske skiforbundet onsdag morgen. De skriver at Westman skadet seg på trening i Trondheim, og at undersøkelser viste at korsbåndet er skadd.

Dermed går hele den kommende sesongen i vasken for 22-åringen som tidligere har hatt de norske hopprofilene Roar Ljøkelsøy og Andreas Stjernen i teamet rundt seg.

– Det er så klart surt, men jeg har gjort dette før og kommet tilbake sterkere, sier Westman.

Hun får støtte av forbundet.

– Dette er svært trist og jeg lider med Frida. Jeg har aldri møtt en utøver som kjemper så hardt og profesjonelt som Frida har gjort. Det finnes to måter å takle dette på. Enten gir man opp, eller så bretter man opp ermene og gjør det beste ut av situasjonen. Frida er ikke den som gir opp, sier Andreas Aren, som er sportslig leder for hopp i det svenske skiforbundet.

I midten av august ble det kjent at Westman skulle slutte seg til det norske landslagets treningsopplegg foran den nye sesongen. 22 år gamle Westman gjorde sitt inntog på den store scenen under VM i Oberstdorf i 2021, da hun ble nummer 35 i normalbakkerennet. Det virkelige gjennombruddet kom da svensken hoppet ned til 3.-plass i polske Wisla sist sesong.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer