Australia:

Alvorlig skadd etter haiangrep ved populært badested

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt angrepet av en oksehai i elven som danner innseiling til storbyen Perth vest i Australia.

En hai angrep en mann i 50-årene ved det populære badestedet Blackwall i den australske storbyen Perth. Foto: NTB scanpix
En hai angrep en mann i 50-årene ved det populære badestedet Blackwall i den australske storbyen Perth. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er godt kjent at det er mye hai ved kysten av det sørvestlige Australia, men haiangrep er sjeldne i Swan-elven, som knytter Perth til havet, skriver The Guardian.

– Vi har ikke opplevd angrep fra oksehai i elven på 50 år. Sist gang noen ble drept av oksehai i elven er 100 år siden. Så dette er uventet og overraskende, sier statsminister Mark McGowan i delstaten Western Australia.

Haien angrep en mann i 50-årene ved det populære badestedet Blackwall Reach, som ligger noen kilometer inn i landet fra havnebyen Fremantle. Den to-tre meter lange haien bet mannen i beinet og påførte ham alvorlige skader.

I fjor ble åtte mennesker drept av hai i Australia, ifølge New York Times. Det er det høyeste tallet på over 100 år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer