Alvorlig hendelse under militærøvelse - tre soldater ble nedkjølt

Tre soldater ble nedkjølt under en øvelse i et kuldebasseng ved Råholt bad i Eidsvoll 21. januar. Havarikommisjonen undersøker og kaller hendelsen alvorlig.

Tre soldater ble nedkjølt under en militærøvelse i et kuldebasseng. Havarikommisjonen kaller hendelsen alvorlig. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Tre soldater ble nedkjølt under en militærøvelse i et kuldebasseng. Havarikommisjonen kaller hendelsen alvorlig. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

De tre soldatene fikk ulik grad av nedkjøling (hypotermi) og ble etter hvert tatt hånd om av kvalifisert personell og gjenvant kroppstemperaturen, skriver Statens havarikommisjon.

Soldatene tilhørte garnisonskompaniet til Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte ved Forsvarets logistikkorganisasjon og var stasjonert på Sessvollmoen leir.

Kompaniet gjennomførte en mestringsøvelse der soldatene blant annet skulle ned i et kuldebasseng.

Havarikommisjonen har satt i gang en sikkerhetsundersøkelse av hendelsen, som de altså karakteriserer som alvorlig.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer