Alt mannskap på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for corona

Samtlige av de 86 ansatte på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for corona, bekrefter selskapet. Nå tester Bodø kommunen også 123 passasjerer.

Helsepersonell ved skipet SeaDream 1 har onsdag testet alt personell ved skipet. Alle 86 har testet negativt, og nå vil kommunen videre teste de 123 passasjerene om bord. Foto: Sondre Skjelvik / NTB scanpix
Helsepersonell ved skipet SeaDream 1 har onsdag testet alt personell ved skipet. Alle 86 har testet negativt, og nå vil kommunen videre teste de 123 passasjerene om bord. Foto: Sondre Skjelvik / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Selv om det ikke er noen mistanke om Covid-19 hos våre gjester, så er det bra at de lokale helsemyndigheter også vil teste dem, sier cruiseselskapet i en pressemelding.

Testingen startet klokka 16 og resultatet vil foreligge før midnatt.

– Det er selvsagt en stor lettelse at ingen av de ansatte på skipet har testet positivt. Det er generelt dem som er mest eksponert og derfor ble prioritert for testing først, sier ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune.

– Smitteverntiltakene fungerer

Cruiseselskapet er svært fornøyd med de negative testresultatene og sier at arbeidet med smitteverntiltak om bord vil fortsette med fullt trykk.

– Dette viser at våre omfattende smitteverntiltak, som vi startet med allerede 15 mars, har fungert, skriver SeaDream i pressemeldingen.

– Det betyr ikke at man kan gi garantier seg mot Covid 19, men det viser hvor viktig det er å følge de nasjonale retningslinjer eller gjøre enda mer om det er mulig.

Danske smittet etter cruisetur

SeaDream har tidligere bekreftet at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet.

– Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august, skrev selskapet i pressemeldingen.

Søsterskipene SeaDream 1 og SeaDream 2 eies av Atle Brynestad. De er bygd i 1986 og går i cruisefart i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren. På grunn av coronareglene i Europa er skipene hentet opp til cruise langs norskekysten denne sommeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer