Alpinisten Marcel Hirscher legger opp

Marcel Hirscher (30) gir seg som toppalpinist. Det bekreftet alpinlegenden på en pressekonferanse onsdag.

Marcel Hirscher hadde taket på Henrik Kristoffersen i alpinbakken. Nå gir østerrikeren seg som toppalpinist. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Marcel Hirscher hadde taket på Henrik Kristoffersen i alpinbakken. Nå gir østerrikeren seg som toppalpinist. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en dårlig skjult hemmelighet som ble bekreftet på pressekonferansen onsdag kveld: Alpinlegenden Marcel Hirscher gir seg som toppalpinist.

Østerrikeren har de siste årene herjet med alt og alle i alpinbakker verden rundt, og virket til tider uslåelig i de tekniske øvelsene. 30-åringen vant sitt første verdenscuprenn i Val d’Isère i 2009 (storslalåm).

66 enkeltseire senere setter Hirscher punktum. Han sier at det gjorde godt å ta beslutningen.

- Jeg tok beslutningen for omtrent to uker siden. De siste ukene har vært turbulente. Det finnes mange grunner til at jeg tok denne avgjørelsen, og summen av alt har gjort at jeg bestemte meg for å avslutte karrieren, sa Hirscher på pressekonferansen som blant annet ble sendt direkte på østerriksk TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer