Almeland: – Høringen får nok personlige og politiske konsekvenser

Saksordfører Grunde Almeland (V) i kontroll- og konstitusjonskomiteen sier maratonhøringen om habilitet kan påvirke framtidig samarbeid på Stortinget.

Almeland sier han har fått tydelig beskjed fra ledelsen i Venstre om ikke å ta hensyn til framtidig samarbeid med Høyre mens saken pågår. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Almeland sier han har fått tydelig beskjed fra ledelsen i Venstre om ikke å ta hensyn til framtidig samarbeid med Høyre mens saken pågår. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det er helt klart når man har en så alvorlig sak som dette. Det vi gjør i dag og måten vi opptrer på, vil nok få personlige og politiske konsekvenser, sa han på Politisk kvarter tirsdag morgen.

Almeland sier han har fått tydelig beskjed fra ledelsen i Venstre om ikke å ta hensyn til framtidig samarbeid med Høyre mens saken pågår.

– Det var viktig for meg å få den avklaringen internt og si det høyt, fordi jeg ønsker at folk skal se på arbeidet vårt og ha tiltro at vi har en genuin interesse i å rette opp systemet, fortsatte han.

Rødts Seher Aydar sitter også i komiteen og håper høringen resulterer i en skikkelig oppvask.

– Det er viktig at kontrollsaken munner ut i regelendringer. At det ryddes og strammes opp slik at vi ikke havner i samme situasjon som i dag.

Høringen startet tirsdag klokka 8.30 og er ikke ferdig før nesten tolv timer senere.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer