Ari Behns bisettes

Allerede flere frammøtte utenfor Oslo domkirke

Tilreisende fra hele landet er kommet til Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse. De første var på plass utenfor domkirken allerede klokka 5.50.

Allerede tidlig fredag morgen var det frammøtte som ventet foran sperringene før bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Bildet er tatt litt før klokka 9. En time senere var det rundt 30 personer i køen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Allerede tidlig fredag morgen var det frammøtte som ventet foran sperringene før bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Bildet er tatt litt før klokka 9. En time senere var det rundt 30 personer i køen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Bisettelsen begynner klokka 13 og er åpen for alle. Det er ventet fullsatt kirke og stor kø utenfor. Rundt klokka 9.45 hadde allerede rundt 30 mennesker stilt seg i kø.

– Ari Behn var spesiell for meg, han var annerledes og prøvde ikke å være noen annen enn den han var. Han traff meg både med humoren, kunsten og litteraturen. Jeg er her i dag for å si farvel og få ro i sjelen, sier 15 år gamle Laura Stjern Schjølberg. Sammen med moren Ingjerd Stjern var hun den første som var på plass i køen.

De to har kommet ens ærend fra Røros for å være til stede under bisettelsen. Det var Laura som ville dra, så moren ble med for hennes skyld.

15 år gamle Lava Stjern Schjølberg fra Røros har sammen med sin mor kommet ens ærend til Oslo for å være til stede under bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
15 år gamle Lava Stjern Schjølberg fra Røros har sammen med sin mor kommet ens ærend til Oslo for å være til stede under bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

I tykt og tynt

Foran i køen står også Inger Lise Kolstø fra Karmøy og Elisabeth Nesheim fra Vindafjord. De to venninnene har fulgt de kongelige i tykt og tynt og var også til stede i bryllupet til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen.

– Vi er veldig rojale, fastslår Elisabeth.

– Vi har støtter oppunder alt av gledelige begivenheter, og vi synes det er viktig å vise at vi også stiller opp ved triste begivenheter, sier Inger Lise.

– Forut for sin tid

De mener Ari var en mann forut for sin tid som torde å vise følelser og være myk.

– Han var også en som husket folk. Han kjente oss igjen da vi var i Stockholm og sa: «der er dere jo». Det var helt forferdelig å høre at han hadde tatt livet sitt, det var overraskende, selv om vi visste at han slet.

Mange av de 800 plassene i Oslo domkirke er reservert familie, venner og det offisielle Norge.

Hele kongefamilien deltar i bisettelsen, i tillegg til en rekke toppolitikere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer