(Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach/File Photo/NTB scanpix)
(Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach/File Photo/NTB scanpix) Vis mer

Alle klubber skal stenges: Hells Angels forbys i Nederland

En domstol i Nederland gir ordre om å stenge alle landets Hells Angels-klubber.

Publisert

I en uttalelse slår retten i den nederlandske byen Utrecht fast at volden i Hells Angels er «strukturell og kommer fra motorsykkelklubbens kultur».

– Det er en klubb der det er kultur for å heve seg over loven, og myndighetene er holdt utenfor dørene deres, heter det i en uttalelse fra retten onsdag.

Det er foreløpig uklart hvordan forbudet skal håndheves.

Nederlandsk påtalemyndighet har i over ti år forsøkt å forby Hells Angels. De uttrykker i en Twitter-melding tilfredshet over kjennelsen.

Tidligere har de blant annet vist til en hendelse i 2015 der et stamsted for Hells Angels-rivalen Bandidos ble påtent. Året etter var Hells Angels involvert i et masseslagsmål på en restaurant i et hotell i Rotterdam.

– Disse hendelsene danner et bilde av vold av og mot Hells Angels, hevder retten.

I fjor ble også en nederlandsk motorsykkelklubb forbudt. I 2017 forbød den samme domstolen i Utrecht motorsykkelklubben Bandidos.

Hells Angels' advokat har foreløpig ikke kommentert onsdagens kjennelse.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.